Naslovnica Vijesti Za vikend u Beogradu vakcinacija i privrednika iz Bosne i Hercegovine

Za vikend u Beogradu vakcinacija i privrednika iz Bosne i Hercegovine

97

U Beogradu će u subotu i nedjelju biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Albanije i Kosova koji žele zaštitu od koronavirusa, najavila je Privredna komora Srbije.

PKS je u saradnji sa Vladom Srbije organizovala imunizaciju više hiljada privrednika i zaposlenih u kompanijama u regionu, a za vikend je obebijeđeno 10.000 vakcina.

Predsjednik Privredne komore Sjeverne Makedonije Branko Azeski je potvrdio da će privrednici iz te zemlje doputovati u Beograd na vakcinaciju.

„Spska prijestolnica biće centar u kojem će se okupljati poslovna elita iz regiona. Intenzivna aktivnost se sprovodi u okviru Privredne komore kako bi se izvršio najbolji mogući odabir poslovnih ljudi čiji su poslovi nužno povezani sa putovanjem, kretanjem i kontaktima sa mnogim ljudima“, rekao je Azeski.

Građani Sjeverne Makedonije koji su se preko portala eUprave prijavili za vakcinaciju protiv Covida-19 u Srbiji pozvani su da prime vakcinu tokom predstojećeg vikenda.

Kako prenosi izvještač Bete, pozvani su da u subotu ili nedjelju prime vakcinu AstraZeneca na Beogardskom sajmu, bez obzira koji su grad i koju vakcinu odabrali u elektronskoj prijavi.

Predsjednik Privredne komore Kosova Berat Rukići saopštio je da je ta privredna komora odbila da učestvuje u vakcinaciji privrednika sa Kosova u Srbiji.