Naslovnica Istaknuti članci Zaleđeno Blidinjsko jezero iskoristili za klizanje

Zaleđeno Blidinjsko jezero iskoristili za klizanje

100

Zaleđeno Blidinjsko jezero, koje se smjestilo podno planina Čvrsnice i Vrana na sjeveru Hercegovine, pretvorili su u veliko klizalište, gdje su svoje umijeće pokazali članovi kluba Association Loop Ensemble iz Sarajeva.

Dvadesetak klizača djelovalo je nestvarno, gotovo kao u bajci, kližući na površini Blidinjskog jezera, koje se, inače, doima kao veliko klizalište.

Članovima Association Loop Ensemblea iz Sarajeva bio je to prvi put da kližu po Blidinjskom jezeru, a među njima je bila petogodišnja djevojčica.

“Naši članovi su oduševljeni, imate biser kakvog nema u regiji”, rekla je je Belma Trajkov, predsjednica udruženja, licencirani trener i nacionalni sudija za umjetničko klizanje.

I mladi hokejaš Amar Lemeš na YouTubeu je podijelio video snimljen na zaleđenom jezeru Blidinje, gdje je nekoliko sati uživao u prirodnim ljepotama ove destinacije.

Blidinje jezero ili Blidinjsko jezero najveće je planinsko jezero u Bosni i Hercegovini. Zaštićeni je geomorfološki spomenik prirode u sastavu Parka prirode Blidinje. Smješteno je na Dugom polju između planina Čvrsnice i Vrana. Nalazi se na 1183 metara nadmorske visine.