Naslovnica Istaknuti članci Zavirite u prvi svemirski hotel koji bi s radom trebao početi već...

Zavirite u prvi svemirski hotel koji bi s radom trebao početi već 2027.

100

Za putnike koji se zaista žele maknuti od svega, prvi hotel u svemiru koji bi trebao biti otvoren do 2027. godine mogao bi biti savršeno rješenje..

Voyager Class trebao bi moći ugostiti do 400 gostiju, a hotel će sadržavati barove, restorane, koncertnu dvoranu, kino, pa čak i sportsku dvoranu, sudeći prema ambicioznim planovima koji stoje zasad samo u projektu.

Orbital Assembly Corporation (OAC) je naziv kompanije koja stoji iza ideje, a gradnja Voyager Classa, objavili su, trebala bi započeti 2025. godine.

– Postaja će biti dizajnirana tako da može ugostiti svemirske agencije koje provode istraživanja kao i turiste koji žele iskusiti život u velikoj svemirskoj postaji koja izgleda kao lijep hotel. 

Svemirska postaja sastojat će se od dva koncentrična prstena, s tim da će unutrašnji biti priključna stanica, a vanjski će biti okosnica stanice sa solarnim panelima, sustavom za grijanje i željeznicom. Prsteni će se polako okretati pružajući gostima umjetnu gravitaciju sličnu onoj na Mjesecu. 

Kapsule pričvršćene na vanjski prsten imat će različite funkcije, neki će služiti NASA-i za istraživanja, a neke će pružati smještaj turistima.

Zasad je ideja daleko od realizacije, počelo se tek s gradnjom replike, pa tako ni cijena boravka u ovom prvom svemirskom hotelu još nije poznata.