Naslovnica Istaknuti članci Zlatan dokazao da je Sanremo “njegov”, Miha bolje otpjevao

Zlatan dokazao da je Sanremo “njegov”, Miha bolje otpjevao

115

Zlatan Ibrahimović se pojavio i treće večeri Sanrema, a nakon što ga je voditelj pitao koja je to osoba koju bi volio da vidi pored sebe na sceni Aristona, na sceni se pojavio i Siniša Mihajlović.

Zlatan Ibrahimović se pojavio treće večeri Sanrema oko 23 sata nakon što se Amadeus, koji po drugi put vodi festival zabrinuo zbog njegovog kašnjenja. Niz stepenice je sišao ponovo uz pesmu “Jutro je” i objasnio gledaocima da je zakasnio zbog saobraćajne nesreće na putu ka Sanremu.

No da li je zaista tačno ono što je Zlatan ispričao ili je dio skeča, ne znamo. Naime, izjavio je da je nakon što je bio blokiran tri sata na auto-putu pomislio da neće stići do kraja festivala te je izašao iz kola i zaustavio motociklistu koji je na sreću, po Zlatanovim riječima, bio navijač Milana pa su 60 kilometara putovali na motoru.

Takođe je još jednom ponovio da je Sanremo “njegov” festival, a na pitanje gdje je juče bio s obzirom na to da se vratio u Milano jer je njegov klub igrao s Udinezeom, Zlatan je izjavio da je bio u svojoj kući i pitao se zašto nisu došli kod njega jer “Kada Zlatan ne može da dođe, festival mora da dođe kod Zlatana”.

Amadeus se pitao gdje bi svi stali na šta je Zlatan odgovorio da bi orkestar bio u hodniku, pjevači u salonu, djevojke iz orkestra sa Zlatanom naravno, a Akile Lauro, pevač vrlo ekscentričnog stila bi bio u garaži gdje bi čuvao Zlatanove automobile jer bi se lopovi uplašili kada ga vide.

Zlatan je još jednom izazvao puno smijeha orkestra koji je jedina publika trenutno u teatru Ariston zbog ekstremno strogih antikovid mjera.

Oko 23.30 na sceni se pojavio i Siniša Mihajlović nakon što je Amadeus pitao Ibrahimovića koja je to osoba koju bi volio da vidi pored sebe na sceni Aristona. Ibra je rekao: “Želio bih da predstavim mog velikog prijatelja, velikog gladijatora, osobu koja zna šta je hrabrost, osobu koja je zaista snažna na terenu, skoro kao Zlatan, Siniša Mihajlović!”

Tako je proteklo treće veče Ibrinog festivala.

Sedamdeset prvi festival italijanske muzike završava se u subotu u zoni koja je od noćas postala tamnonarandžasta zbog teške epidemiološke situacije, a to znači da neće raditi ni kafići ni barovi uz mnoge druge stvari koje će doživjeti potpuna limitiranja, a sama Italija sasvim moguće ide ka novom totalnom zaključavanju.